Brouwerij Bier en Karakter bestaat uit een vennootschap van drie vrienden, Chris Bruynooghe, Chris Callewaert en Brecht Dumoulin.

Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studies in Gent. Terwijl ze verder studeerden, toonden ze allemaal dezelfde interesse: een lekker biertje. Net daardoor besloten ze om in 2010 een namiddag te brouwen. Brecht schreef een recept en van het een kwam het ander. Na een half jaar werden de plannen serieuzer en bleef het niet meer bij een namiddag bier maken. Ze bleven sleutelen aan het recept en gingen ondertussen op zoek naar een brouwinstallatie, een ontwerp voor hun etiket …

In oktober 2012 besloten de drie om een bvba op te starten onder de naam ‘Bier & Karakter’.

In de zaak hebben ze elk hun eigen taak. Chris Bruynooghe is de technische, administratieve kracht. Chris Callewaert ontfermt zich over de boekhouding en Brecht verdiept zich in het schrijven van de recepten.

‘Klets’ ontstond op het einde van 2012 en werd voor het eerst in grote hoeveelheid geproduceerd bij brouwerij Deca in Woesten. Tot op vandaag brouwen ze nog steeds daar, in afwachting van de installatie van hun eigen brouwerij in Moorslede. Ondertussen zijn de drie brouwers volop bezig met het experimenteren naar nieuwe, karakteristieke bieren met nieuwe brouwtechnieken.

De drie bouwers zijn bezig aan de bruine versie van Klets. To be continued...

bierenkarakter.be

klets bruin 2

BESCHIKBAAR IN 33CL FLES, EN/OF PER BAK VAN 24X33CL

Klets blond

BESCHIKBAAR IN 33CL FLES, EN/OF PER BAK VAN 24X33CL